dinsdag 1 december 2009

Autoschade wordt lang niet altijd geclaimd

Autoschade wordt lang niet altijd geclaimd. Dit blijkt uit een steekproef onder 500 automobilisten die onderzoeksbureau Trendbox heeft uitgevoerd in opdracht van AutoWeek autoverzekering, een label van Ditzo. Van de automobilisten met schade zegt 41% dit zelf financieel te hebben opgelost. De resterende 59% heeft slechts een of twee keer een claim ingediend.

De respondenten laten weten geen beroep op de schadeverzekeraar te doen wanneer de reparatiekosten zodanig uitvallen dat het niet gunstig is te claimen (70%) of wanneer zij zelf de schade veroorzaakt hebben (26%). Er wordt wel geclaimd wanneer de schade niet de eigen schuld is (53%), de kosten voor reparatie te hoog uitvallen (49%) of wanneer men beschikt over een no-claimbeschermer (32%).

Nederlanders rijden gemiddeld 16 jaar schadevrij. Mannen rijden langer zonder schade dan vrouwen: 17 jaar, tegenover 14 jaar voor vrouwen. Het onderzoek laat verder zien dat Nederlanders trouw zijn aan hun autoverzekeraar. In de laatste vijf jaar is 25% van maatschappij veranderd, vooral vanwege een lagere premie bij een andere verzekeraar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten